Årets nyord i 2016 kunne like gjerne vært “Fake news”, eller falske nyheter som det heter på norsk. Hva er egentlig falske nyheter og hvorfor florerer det med slikt i verdensveven? En falsk nyhet er gjerne en nyhet som publiseres på en nettside, utelukkende for å dra til seg lesere. Jo flere som deler nyheten i sosiale medier – jo mer “etablert” vil nyheten da bli. Men hvordan blir en falsk nyhet til? Og kan det brukes til noe positivt? Det spørs hvem du spør.

Donald Trump elsker alternative nyheter

Når verdens mektigste mann tror på falske nyheter, så er det et varsku til oss alle om at det er på tide å begynne å se på disse alternative nyhetene på en litt mer kritisk måte. Global oppvarming er noe som president Trump altså mener er falske nyheter, skapt av motstandere og eliten som ønsker å begrense friheten til menneskene. Selv sier USAs president at “de skal ha de reneste sjøene” og skaper med det et inntrykk av at verdens klimaavtale – Paris-avtalen, ikke er nødvendig for USA. Den er, som han hevder, nødvendig for alle andre enn USA. Nær sagt alle forskere og vitenskapsmenn har bekreftet at klimaendringer er menneskeskapte, men her tyr altså Trump til falske nyheter for å forsvare hvorfor han trekker USA ut.

Kanskje kan vi bevege oss mer?

Som en del av denne klimatrusselen som President Trump har avvist ved å trekke USA ut av avtalen, er kanskje behovet for at mennesker i fremtiden både trener mer og bruker føttene mer enn våre biler. Da er det nok lurt å tenke over om man har utstyret i orden til en slik overgang. nike sko for deg som trener vil nok være en positiv endring for dine føtter. Det er nemlig ikke bare miljøet som får seg en aldri så liten gevinst av at du trener, men også helsen din vil bli bedre. Og vil kanskje humøret være bedre når du ser verdens mektigste mann kjøre avgårde i dieselbilen sin? For alternative nyheter trenger ikke nødvendigvis være falske.