Vi trenger den underlige infrastrukturen i samfunnet vårt for å fungere. For at hjulene skal gå rundt på og i de ulike arenaer må vi lage en struktur som ganske enkelt funker til det beste for de fleste. Det er ikke alltid like lett, men stort sett går det seg til etter hvert. Våre kjære naboer, svenskene, vil nå snu litt på sitt gode, gamle samfunn og strukturen de har hatt i mange år, og håper det blir litt romsligere for både innfødte og de nye landsmenn etter hvert. Om det er mulig gjenstår å se.

Dypt rom med vindu

Det er mye spennende å finne innenfor interiørdesign. Kreative løsninger til nesten både vegger og tak. Det er bare ikke alltid like lett å være kreativ på egenhånd selv om vi vet hva vi liker. Spesielt når vi ser det i et vindu, hos andre, i et magasin, eller til og med i en butikk. Slike ulike innslag som vi møter i hverdagen hjelper oss til å lage vårt eget design til hjemmet vårt, og skape det slik som vi ønsker å ha det. Enten det er bokhyllen som trenger se litt mer fancy ut eller om det er et bord som kan danderes litt bedre. Forslag til ominnredning og gode løsninger er stort sett velkomne.

Å Designe et samfunn er ikke alltid like lett. Det kan være samfunnet hjemme eller det sosiale samfunnet rundt oss. Kanskje trenger også vårt nasjonale samfunn et lite ansiktsløst for å fungere bedre, tilpasse seg nye tider. Gi rom for andre tanker og nye mennesker, måter å leve sammen på. Vi mennesker er noen vanedyr og ikke alltid like glade i endringer, men vi klarer å tilpasse oss etter hvert. Noen endringer er lette å forholde seg til, andre kan være litt mer utfordrende å lære seg å leve med, og ikke minst å tilpasse seg.

Fargerike paraplyer i luften

De siste årene har det kommer mange nye sjeler til vårt naboland. Flere innvandrer, og også emigranter, er flyttet til landet, og bærer med seg ulike tradisjoner og kulturelle innspill som både er positive og negative. For å få dette til å passe sammen med de normer og regler som allerede fines i landet og samfunnet velger nå vår søte bror å legge om en ny nasjonal infrastrukturplan. Det blir spennende å se hvordan det vil gå.