Det er ikke akkurat unormalt å få litt angst av nyhetene, og spesielt ikke nå for tiden. Terroren dukker stadig oftere opp og nærmere her i Europa. Donald Trumps presidentskap gjør både vesten og resten av verden til et mer uforutsigbart sted. Rakettestene som Nord-Korea gjennomfører lover ikke akkurat godt for den nære fremtiden. Og det meste vi får høre om klimaendringene lover heller ikke veldig godt. Men hjelper det egentlig så mye å gå og bekymre seg hele tiden?

Når det ikke skjer noe

Men heldigvis er det ikke bare trist og skummelt hele tiden. I stillere perioder ser man mer av det som kalles “agurknyheter”, og da spesielt i lokalaviser fra mindre steder. hva er det med agurknyhetene som gjør oss så glade i dem? Det er jo selvfølgelig morsomme saker å lese. Og det er jo gøy å forestille seg hvordan journalisten som skrev saken var desperat etter noe å skrive om, og hvordan redaktøren mente at en sak som det var av allmenn interesse. Men kanskje vi også setter pris på agurknyhetene fordi de er såpass ufarlige? Fordi at om akkurat dette er det mest spennende som har hendt i dag så er ikke verden et så negativt sted.

Sakene om liv og helse

I tillegg til forsider om terror og krig er det også andre overskrifter som kan gi oss angst. Og da kanskje av en mer personlig og nær variant. Nemlig sakene som handler om helsen din. Når vi ser forsidene i hyllene om sannsynligheten for slag, brystkreft, hjertefeil og diabetes så tar vi ofte en ekstra god kikk på helsen vår. Men det trenger ikke bety at man er hypokonder, å få plagene dine sjekket av en lege kan vise seg å være det smarteste du gjør. Og om du benytter deg av siden https://kry.no/ kan du få deg sjekket hjemmefra uten å måtte sitte på venterommet til fastlegen din hele ettermiddagen. Livet er mer enn angst, men ikke all bekymring er unødvendig.