Du leser sikkert nyheter på mobiltelefon eller datamaskiner som de aller fleste gjør i dag. Det har både positive og negative sider når man sammenligner denne typen lesing på skjerm med den originale, altså lesing av trykte aviser.

Enkel tilgang

Det første mange tenker på som den klareste fordelen ved å lese nyheter på nett, er at det er gratis. Vel, det er ikke alltid gratis og det er mange hindre hvis du ikke vil betale for noe som helst abonnement. Mediehusene sliter veldig økonomisk siden smarttelefonens dominans som verktøy for nyhetslesing, og mange aviser i flere land har rett og slett gått konkurs. Hvis vi vil ha gode nyheter med kvalitet på journalistikken, må vi nok bla opp pengeboka. Hvis du før i tiden kjøpte VG, Dagbladet, Aftenposten eller lokalavisa i papir hver dag, brukte du nok inntil 200 kroner i uka på nyheter. De fleste aviser har månedlige abonnementer som koster mye mindre enn dette. Et stadig tilbakevennende irritasjonsmoment er nemlig det med betalingsmurer. Hvor ofte har du ikke klikket deg inn på en sak fordi tittelen virket interessant, før du så at siden var blank med en beskjed om at du må logge deg inn for å fortsette? Det er ikke mye som skal til for å ha et billig abonnement uten forpliktelse til dine favorittsider.

Underholdning underveis

For å få det meste ut av lesing på mobilen er det er lurt å velge seg ut noen favorittaviser og andre nyhetskilder. Du kan laste ned applikasjoner som hører til, og dermed har du en bedre leseropplevelse enn om du må vente på at nettleseren laster mellom hvert klikk. Grafikken er også bedre satt opp i spesifikke applikasjoner, og det er lettere å manøvrere seg i dem. Hvis du for eksempel har noen applikasjoner for lesing av kortere nyheter, noen for lengre saker, og noen for radio og/eller podkast, har du mye interessant og lære av når du holder på med andre ting eller er på vei fra og til jobben eller studiestedet. Ved hjelp av enkle teknikkdeler kan du få mye ut av et gjennomtenkt oppsett av telefonen din. Det er for eksempel veldig hjelpsomt med et ekstra minnekort slik at du kan laste ned episoder av populære podkaster for å høre på senere når du vet at du skal til steder med dårlig dekning, som på hytta eller på fjelltur. Et annet verktøy som er svært behjelpelig er selvfølgelig et bra sett med hodetelefoner. Hodetelefoner som varer og har god lyd gir mye glede i hverdagen. Å sitte i trafikken på vei fra jobb føles ofte som bortkasta tid, spesielt når det tar uventa lang tid. Da er det fint å høre på noe interessant og lærerikt slik at tiden ble godt brukt.